1.شناخت وزن ها
یک مثقال =4.6 گرم
یک سیر =16 مثقال =75 گرم
یک چارک = 160 مثقال =376 گرم
یک من = 40 سیر =3 کیلو گرم
یک بطری آب بزرگ = یک لیتر
2.اندازه ها
شش قاشق غذاخوری آب یا شیر یک دسی لیتر است .
سه قاشق سوپخوری شکر یا قند کوبیده 100 گرم است .
شش قاشق سوپخوری پر از آرد 100 گرم است .
3.اصطلاحات آشپزی
الف) پیاز داغ : پیاز خلال و سرخ شده
ب) بیات کردن گوشت : خواباندن گوشت در سرکه یا آ بلیمو با ماست و پیاز
پ) جو شانیدن : پختن گوشت و سبزیجات در آب
ت) خلا ل کردن : یعنی برش و ریز کردن هرچیز مانند سیب ، پیاز لوبیاسبز ، هویج و...
ث ) سرخ کردن : گوشت و سبزیجات را در روغن داغ ریخته و بدون آب بهم بزنیم تا قرمز رنگ شود نسوزد .
ج) دم کردن : پس از جوشاندن غذاهایی مانند برنج ، ماکارونی و غیره بدون آب و روغن روی آتش .
ح) کز دادن : سوزاندن موهای زائد مرغ و کله پاچه و سایر طیور.
خ) نعناع داغ: سرخ کردن نعناع در روغن .