* شیر را در تابستان بیشتر از دو روز و در زمستان بیشتر از 5 روز نگهداری نکنید.
* در صورت تازه بودن شیر محلی حتما 20 دقیقه بجوشد .
* برای مصرف کشک حتما باید آن را 10 دقیقه بجوشانیم .
* برای اینکه سیر سر نرود لبه ظرف را که میخواهیم شیرا را در آن بجوشانیم چرب میکنیم .
* اگر شیر بترشد می توانیم با افزودن مقدرای آبلیمو و جوشاندن ، آن را در یک دستمال ریخته و به پنیر تبدیل می کنیم .
* برای تکه کردن پنیر تازه از نخ دندان یا نخ پلاستیکی استفاده می کنیم که خرد نشود .
اگر پنیر خشک شده آان را به مدت 24 ساعت در آب سرد یا دوغ می اندازیم تا نرم و لطیف شود .
پنیر را پس از برش زدن در آب نمک جوشیده و سرد شده می اندازیم .
برای جلوگیری از کپک زدن پنیر چند حبه قند در آن میاندازیم و در آن را می بندیم .
* اگر پنیر در آب ان نرم شد آب ان را خالی می کنیم . و روی آن را مقداری نمک می ریزیم برش میزنیم و در یخچال قرار می دهیم
* اگر بخواهیم شیر بوی دود ندهد کمی شکر به آن اضافه می کنیم .
برای اطمینان از خالص بودن شیر یک سوزن تمیز داخل آن میزنیم اگر به سوزن یک قطره شیر بچسبد شیر خالص است در غیر اینصورت ناخالص است .
* پنیر را یک ساعت قبلا از مصرف کردن بیرون آورده تا طعم اصلی آن بدست آید.
برگرفته از کتاب :پنجاه نکته ریز خانه داری (پریا گوهرنیان)