*برای کسانی که زیاد خونریزی کرده اند زرده تخم مرغ بهترین داروست .
*تخم مرغ را به مدت سه دقیقه طوری بپزیم که سفیده ی آن سفت شود و زرده شل بماند ، عسلی می گویند .
این تخم مرغ برای اطفال بسیار لذیذ است .
*یک تخم مرغ معادل یکصد گرم گوشت آبپز انرژی دارد .
*تخم مرغ تقویت کننده ی قوای جنسی و وجود آن برای حفظ حافظه و تفکر لازم است .
* تخم مرغ ترشحات صفرا را زیاد و مصرف زیاد آن به کبد صدمه می زند .
* ماساژ زرده ی تخم مرغ خام بر سر و ماندن آن به مدت چند ساعت سبب تسکین سردرد و تقویت پیاز مو می شود . مخصوصا برای موهای خشک مفید است .
* زرده تخم مرغ خام یا پخته قبل از غذا برای کودکان و افراد بیمار محرک و اشتها آور است .
* برای اطمینان از تازگی تخم مرغ اول آن را در یک کاسه دانه دانه میشکنیم ، سپس به مواد اضافه می کنیم .
*برای پوست کندن سریع تر تخم مرغ پس از مدتی جوشاندن در آب جوش آن را سریع تر زیر آب سرد میگیریم .
*زرده تخم مرغ عسلی برای سینه درد و خشکی سینه مفید است و سرفه ها را کمی نرم می کند .
* تخم مرغ به صورت نیمرو دیر هضم و نیم بند کمی دیر هضم و خام زود هضم می شود.
*برای شناخت سالمی و تازگی تخم مرغ آنرا در محلول آب و نمک می اندازیم اگر به کف ظرف رفت سالم و اگر روی آب بماند خراب است .
*تخم مرغ سالم در حال تکان دادن لق نیست .
*تخم مرغ سالم بو و مزه ی خوبی دارد . برای تشخیص تخم مرغ پخته و خام آن را در یک ظرف می چرخانیم اگر زود بایستد خام واگر زیاد بچرخد پخته است .
*در هنگام درست کردن نیمرو در آن را بذاریم
*اگر تخم مرغ به شانه چسبیده بود کمی آب به شانه می زنیم تا خیس بخورد و تخم مرغ از شانه جدا شود .
*برای سریع تر پف کردن سفیده آن را از یک طرف بهم میزنیم و کمی نمک به آن اضافه می کنیم .
*زرده ی تخم مرغ را میتوان 24 ساعت در آب سرد داخل یخچال نگهداشت .
*اگر زرده داخل سفیده شده باشد با همان پوست تخم مرغ آن را سریع تر برمیداریم .
*اگر زرده داخل سفیده شود سفیده پف نمی کند .
*اگر بخواهیم تخم مرغ ها رامدتی بدون یخچال نگهداریم آنها را داخل یک پارچه و سپس در روزنامه می پیچیم و در جایی تاریک نگهداری می کنیم .
برگرفته از کتاب :پنجاه نکته ریز خانه داری