*برای کسانی که زیاد خونریزی کرده اند زرده تخم مرغ بهترین داروست .

*تخم مرغ را به مدت سه دقیقه طوری بپزیم که سفیده ی آن سفت شود و زرده شل بماند ، عسلی می گویند .

این تخم مرغ برای اطفال بسیار لذیذ است .

*یک تخم مرغ معادل یکصد گرم گوشت آبپز انرژی دارد .

*تخم مرغ تقویت کننده ی قوای جنسی و وجود آن برای حفظ حافظه و تفکر لازم است .

* تخم مرغ ترشحات صفرا را زیاد و مصرف زیاد آن به کبد صدمه می زند .

* ماساژ زرده ی تخم مرغ خام بر سر و ماندن آن به مدت چند ساعت سبب تسکین سردرد و تقویت پیاز مو می شود . مخصوصا برای موهای خشک مفید است .

* زرده تخم مرغ خام یا پخته قبل از غذا برای کودکان  و افراد بیمار محرک و اشتها آور است .

* برای اطمینان از تازگی تخم مرغ اول آن را در یک کاسه دانه دانه میشکنیم ، سپس به مواد اضافه می کنیم .

*برای پوست کندن سریع تر  تخم مرغ پس از مدتی  جوشاندن در آب جوش آن را سریع تر زیر آب سرد میگیریم .

*زرده تخم مرغ عسلی  برای سینه درد و خشکی سینه مفید است و سرفه ها را کمی نرم می کند .

* تخم مرغ به صورت نیمرو دیر هضم و نیم بند کمی دیر هضم و خام زود هضم می شود.

*برای شناخت سالمی و تازگی تخم مرغ آنرا در محلول آب  و نمک  می اندازیم اگر به کف ظرف رفت سالم و اگر روی آب بماند خراب است .

*تخم مرغ سالم در حال تکان دادن لق نیست .

*تخم مرغ سالم بو و مزه ی خوبی دارد . برای تشخیص تخم مرغ پخته و خام آن را در یک ظرف می چرخانیم اگر زود بایستد خام واگر زیاد بچرخد پخته است .

*در هنگام درست کردن نیمرو در آن را بذاریم

*اگر تخم مرغ به شانه چسبیده بود کمی آب به شانه می زنیم  تا خیس بخورد و تخم مرغ از شانه جدا شود .

*برای سریع تر پف کردن سفیده آن را از یک طرف بهم میزنیم و کمی نمک به آن اضافه می کنیم .

*زرده ی تخم مرغ را میتوان 24 ساعت در آب سرد داخل یخچال نگهداشت .

*اگر زرده داخل سفیده شده باشد با همان پوست تخم مرغ آن را سریع تر برمیداریم .

*اگر زرده داخل سفیده شود سفیده پف نمی کند .

*اگر بخواهیم تخم مرغ ها رامدتی بدون یخچال نگهداریم آنها را داخل یک پارچه و سپس در روزنامه می پیچیم و در جایی تاریک نگهداری می کنیم .

 


برگرفته از کتاب :پنجاه نکته ریز خانه داری